Titel: För modstjälning (läses).

Meddelare: Lisa Stina Sundström  År: 1908

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Nordleringen

För modstjälning (läses).

Jesus gick sig vägen fram, mötte han en (människa, häst ett får osc) som gick och gret. "Vad gråter du för?" - "Jag mötte en vederstygglig människa, en förbannad människa, en satans människa, som har tagit av mig makt, mod och blod. "Gråt icke min (människa etc.) ibland femtio (människor) skall du få ditt mod. Du skall trampa, trava så länge som jorden talar och stjärnorna svarar. (Om det är ett djur: Du skall få tjocka lår och stine jur, så att mjölken skall rinna ur. Om det är en människa: Du skall få tjocka lår och kinder fat med stor makt och myndighet). Inom de tre namnen fadern, sonen och den helige ande.

Ur Hammarstedtska arkivet. Trolldom och magi II. Besvärjelser.